Unike opptak fra Bergens feiring av 250-årsdagen for Holbergs fødsel
Hvor ble han født? Hvor bodde han? Hvor jobbet han?
Liste over Holberg-komedier i Bergen siden 1856 og historiske bilder!Holbergs egne ord om Bergen

Hva mente Ludvig Holberg om fødebyen han forlot i 1704, 20 år gammel? Les hva forfatteren selv skrev om Bergen og bergenserne, 33 år etter at han dro herfra.

Holberg og Bergen

Danske og norske forskere har gjennom tidene utkjempet mang en strid om modellene for Holbergs komediefigurer. Var de danske eller norske? At Jeppe paa Bjerget er en dansk leilending, var nok de fleste enige om. Men hva med Henrik og Pernille, Jeronimus og Magdelone osv?

Den første bergenske kjuagutt!

Romanen Niels Klims reise til den underjordiske verden er det eneste Ludvig Holberg har skrevet med Bergen som rammefortelling. Boken er en fantasiroman - en slags tankelek spunnet rundt «en ækte Bergensers Viderverdigheter udi det Ukjænte». Når man i dag leser romanen finner man riktignok ingen revolusjonerende tanker eller ideer, men man blir slått av den fantasi og det overskudd av pussige innfall Holberg oppviser.

Niels Klims reise til den underjordiske verden

Instruktør og teatersjef Bentein Baardson intervjuet av forfatteren Stig Holmås i Teatermagasinet våren 2000. Anledningen var oppsetningen av Holbergs Niels Klims reise til den underjordiske verden.

Niels Klim slik han egentlig var?

En ting er i alle fall sikkert: Niels Klim har virkelig vært. Faren var prest i danmark og barna tok farens etternavn: Andersen, og føyde til fødestedet i Danmark: Klim, altså Niels Andersen Klim.